Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap különböző kutatásokon belül a kettős karrier lehetőségének vizsgálata a sportolók számára… nem véletlenül.

Nem lehet eléggé kiemelni, mennyire fontos a gyermekek, fiatalok sokoldalú fejlesztése, természetesen a környezet adta kereteken belül. Rohanó világunkban, a modern technika fejlődésével globális jelenséggé vált a „sedens-típusú” viselkedés, vagyis az ülő életmód. Ebből fakadóan magunkon is érezzük, mennyire hasznos és frissítő tud lenni, a mozgás testi-lelki egészségünk egyensúlyának fenntartásához. Ez az egyensúly mindkét irányban meg tud billeni, így a „csak a sportnak élek” vagy „csak a munkának/tanulmányaimnak élek” lehet a két véglet. Ahhoz hogy a sportolók, élsportolók számára életévük emelkedésével párhuzamosan ne csukódjanak be a lehetőségek (képzések, bajnokságok, iskolák, válogatottság) ajtajai, mindig is hangsúlyoztuk mennyire fontos, hogy tanuljanak, megtalálják azt a szakmát, azt az utat, amit örömmel végeznek és a sport mellett is kiteljesedhetnek benne.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen nem egy, volt és jelenlegi sportolónk elnyerte már “Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címét. Példának említhetjük, Kovács Lászlót, Gosztonyi Ákost, Stier Lillát, Fazekas Andrást, Kovács Zsófiát, Stadler Bencét és Csengét is.

Vannak, akik már bizonyították, hogy igenis a sport és a tanulás megfér egymást mellett, vannak akik még az út elején állnak készen arra hogy bizonyítsanak önmaguknak és a világnak.  Mindenesetre minden sportolónkat segítjük, bárhogyan is alakuljon az életük. Hiszen egy jó úszóedző munkája nem ér véget a medence partján.

Meleg szívvel ajánlunk egy nagy klasszikust sportolóinknak, családtagjaiknak, melynek címe,  Carter edző.

„Mindenhol jó, de a legjobb most otthon!”

Kuckózós, filmnézős kellemes estét!