Ebben a bizonytalan időszakban olyan könyveket és filmeket ajánlunk, ami motivációt és bátorítást tud adni minden sportoló és hozzátartozó számára. Most is így teszünk, tesszük azért, hogy legyen valami ami biztos, tesszük azért, hogy mutassuk az utat, hogy céljaitokért mindig megéri küzdeni.

Székely Éva: Sírni csak  a győztesnek szabad! c. könyve mérföldkő volt a magyar (úszó)sport számára. Az olimpiai bajnok magyar úszónő, a Nemzet Sportolója részletesen írja le felkészülését és küzdelmét az emberiség egy olyan időszakában amit sokan felejteni próbálnak. Mindent megtett embertelen körülmények között, azért hogy elérje álmát és olimpiai bajnok lehessen. A pillangókisasszony történetét nagyobb korosztályú sportolóink számára ajánljuk.

Ballai és mtsai: Így lettünk bajnokok – Klasszisaink újta a kezdetektől a felnőtté válásig. A harminc klasszis hazai sportoló pályafutását bemutató könyv közelebb áll napjaink sportolóinak korosztályához. Híres sportolóink életébe kapunk betekintést egészen gyermekkoruktól kezdve. Megtudhatjuk mi motiválja, motiválta őket céljaik elérésében, milyen támogató, vagy épp kevésbé támogató környzetben nőttek fel, mikkel kellett megküzdeniük a mindennapok során. A sportolók közt három úszót is megtalálunk: Cseh László, Kapás Boglárka és Rasovszky Kristóf.

Kellemes kikapcsolódást mindenkinek!