Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy hagyományos úszóversenyünk 2020. október 10-én megrendezésre kerül, immáron 39.alkalommal. Adorján József tiszteletére rendezett úszóversenyünk rendhagyó lesz idén.  Folyamatosan figyelemmel kísérjük az aktuális védekezési előírásokat, melyeket betartunk és betartatunk a verseny ideje alatt.  Kérjük a nevező csapatok szíves együttműködését, a kiírásban található előírásokat tartsák be.

A jelenlegi helyzetből fakadóan idén a dél-dunántúli régió csapatai nevezhetnek.  Az előnevezés határideje: 2020.október 07. 24:00. A módosításokra október 8-ig van lehetőség délután 16:00-ig. A részletes versenykiírás Letöltés gombra kattintva elérhető.

A versenyt zárt kapuk mellett bonyolítjuk le, figyelembevéve az érvényben lévő kormányrendeletet. A rendezvényen kizárólag versenyzők, edzők, versenybírók és segítők vehetnek részt. Ezért kérjük a csapatokat,  hogy október 1-ig küldjék meg edzői és versenyzői névsorukat az adorjanse57@freemail.hu email-címre.

 

Adorján József (1894-1976) kiváló sportember volt, aki az úszáson kívül számos más sportágban is jeleskedett. Volt amatőr labdarúgó válogatott, vízilabdázott, futóversenyeket nyert, sakk- és kardvívó versenyeken is képviseltette magát. Nevéhez fűződik városunk úszósportjának megalapozása, felvirágoztatása. Hazánkban ő oktatta először a „krall-technikát”. Edzőként elindította többek között az úszó olimpiai bajnok Csík Ferencet, az olimpiai bronzérmes Lengyel Árpádot, Németh Sándort örökös magyar bajnokot és Győrfi Endre olimpiai ezüstérmes vízilabdázót (Jutasi, 2007).